chrumka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Delenie osobností podľa Keirseyho

Údajne najpresnejšie delenie temperamentu a musím povedať, že jeho pravdivosť mám overenú z praxe-fakt to má dosť široké využitie:). Nie som teda žiaden maniak do psychológie, ale toto ma teda dostalo...

No, takže sa dajme do toho. Keirseyho delenie (inak nazývané aj Meyers-Briggs) spočíva v určení štyroch kategórií u človeka, z ktorých v každej sú dve možnosti. Možných kombinácií je teda 16, a tak vzniká 16 typov ľudí s určitými vlasnosťami. Aby sme v tom mali jasnejšie, poďme sa pozrieť jednotlivo na tieto kategórie:

Kategória 1

Extrovert versus Introvert (Extrovertion & Introvertion, značky E alebo I)

Túto kategóriu v podstate asi nemusím moc vysvetľovať. Prvotná predstava väčšiny ľudí je, že extrovert je spoločenský, a introvert samotár. Trochu skreslená predstava, ale nič to. Tieto dva typy sa líšia hlavne v tom, kde načerpávajú enegriu, proste kde si dobíjajú baterky-či sami, alebo v spoločnosti. Introvert vôbec nemusí byť nejaký pustovník, ale potrebuje byť občas sám, načerpať energiu, uvoľniť sa. Extrovert je radšej v spoločnosti, a hoci aj on potrebuje občas byť sám, jeho primárne miesto je v spoločnosti:-))

Vo všeobecnosti extroverti prevažujú nad introvertmi.

Kategória 2

Zmyslový versus Intuitívny (iNtuition & Sensing, značky N alebo S)

Táto kategória sa bude vysvetľovať ťažšie. keby sme to chceli veľmi nafúknuť, tak povieme že intuitívny je snílek, a zmyslový je realista, prakticky založený človek. Je aj nie je to tak.

Zmyslový človek je realista. Stojí nohami na zemi, skôr myslí na konkrétne než na abstraktné veci. Je to veľmi povrchné vysvetľovanie, nikdy som nebola nijak zvlášť nadaná na tieto veci, ale to sa nejak prežije. dúfam, že niekomu nepokrivím charakter:-) Je to strašne blbé keď tomu ja sama rozumiem a neviem to podať. Svedčí to o mojom zlom vyjadrovaní. No, ale späť k zmyslovému človeku. To že je väčšinou orientovaný na konkrétne veci neznamená, že by nesníval alebo niečo také, to vôbec nie. ale jeho primárna orientácia je na priame veci, ktoré povedzme vidí, na veci konkrétne. Zaoberá sa viac vecami, ktoré sú, než vecami, ktoré by sa mohli stať. Všimne si skôr jednotlivosti, detaily a zvláštne rysy situácie.

Intuitívny človek sa líši tým, že sa mu väčšina života odohráva v hlave. Hrubo povedané, je to rojko orientovaný primárne na abstraktné veci, zvykne sa zaoberať skôr tým čo sa môže stať, než tým, čo je. Zvykne mať problémy s praktickými vecami, je kreatívny a nedrží sa pevných zásad, resp. nie je až tak konzervatívne založený, radšej experimentuje:-). Veci vníma komplexne, to čo sa vraví berie metaforicky. Má to samozrejme viaceré aspekty, ale toto je len veľmi veľmi veľmi hrubo podané. Veci vníma komplexne, v súvislostiach. ľudia N sú sociálnymi informátormi. kým zmyslový človek vám popíše realitu, povie vám, kde bol a čo zažil, N vám povie, na čo prišiel. N vyhľadáva a šíri nové informácie. S-ko narába skôr s už známymi skutočnosťami.

Je ale veľmi ťažké podať tieto dve variácie tak, aby intuitívny nevyznel lepšie. Drvivá väčšina ľudí je zmyslová (90:10), pravdepodobnosť je veľmi malá. Verte mi, že v testoch všetkým vyjde, že sú N, lebo povedia že sa vznášajú v oblakoch a podobne. Žiaden test vám nepovie, čo ste. ešte som taký test nevidela. Dôležité upozornenie: Žiadny z typov nie je zlý ani dobrý, ani lepší ani horsí ako iný. Typy sú proste iné, inak vnímajú svet, inak sa správajú, ale toto delenie nemá morálny. Matka Tereza bola ISFJ a dokázala zachrániť kopec malomocných a ľudí v núdzi. Leonardo da Vinci bol ENTP, a hoci bol génius, nedostal sa ani do stovky najvplyvnejších ľudí sveta, lebo "nič nedokázal". 

Vo všeobecnosti zmysloví prevažujú nad intuitívnymi.

Kategória 3

Cítiaci versus Mysliaci (Feeling & Thinking, značky F alebo T)

Ako je to tu napísané, znie to dosť jasne, ale predsa tomu trošku pomôžem.

Mysliaci človek je taký, ktorý dá skôr na rozum než na city. Neberie osobne akademické debaty, je racionálny. Zvykne mu chýbať empatia, dá skôr na logiku než na nejaké citlivé postupy. Ľudia ho zvykú často považovať za arogantného, namysleného alebo chladného, lebo tak pôsobí. Skutočnosť môže byť celkom iná-mysliaci človek je väčšinou rád, keď sa s ním bavia ľudia na tej istej úrovni ako on s nimi (ako som to spomínala s tými akademickými debatami). Niekedy to je výhodou, a naopak, niekedy nevýhodou. Neznamená to, že mysliaci človek je necitlivý, alebo tak niečo, ide o to, že skôr dá na rozum, čo sa prejavuje aj v jeho vonkajšom správaní. Dobrý tip ako rozpoznať mysliaceho človeka je, že keď mu oponujete, zvykne vám dávať argumenty, kým cítiaci vám (obrazne a extrémne povedané) povie, že ste blbec. Mysliaci bude udávať argumenty, ktoré  budú mať zapôsobiť na vašu hlavu, bude udávať viac či menej pádne argumenty. Cítiaci síce tiež bude argumentovať, ale úlohou jeho argumentov bude zapôsobiť na city.

Cítiaci človek dá viac na city, akademické debaty zvykne brať osobne (mám s tým skúsenosti:-)). Občas sa zvykne správať iracionálne alebo sentimentálne (povedané skutočne veľmi hrubo), ale zvykne byť sympatickejší, lebo je srdečnejší, komunikatívnejší a empatickejší ako jeho mysliaci "tieň".

Vo všeobecnosti cítiaci prevažujú nad mysliacimi.

Kategória 4

Organizovaný a neorganizovaný (Judgement & Perception, značky J alebo P)

Aj toto vyzerá pomerne jednoducho, predsa trošku prispiem.

Organizovaný človek podvedome žije podľa plánu. Má rád presnosť, je spravodlivý, má pevné zásady. Nemá rád zasahovanie do svojich plánov. Zvykne byť pedantný a rád pracuje v termínoch. Jeho výhodou je, že nepotrebuje plán, lebo je od prírody organizovaný. Nemá problém s časom, čo je jeho veľkou výhodou. Naopak nevýhodou je, že je neflexibilný, neprispôsobivý, a od svojho plánu niekedy nevie upustiť, aj keby sa jeho dodržanie už nehodilo, nevie prijať zmenu. Prepočítava si peniaze, keď mu vydávajú pri pokladni.

Naopak neorganizovaný (alebo flexibilný) typ potrebuje harmonogram, lebo hrozí, že ho vo svojej neorganizovanosti pohltí čas, ktorý je jeho veľkým nepriateľom. Má problém s termínmi,a organizáciou vôbec, ale nevadí mu zmena plánu (v tom zmysle že mu nezáleží na tých piatich minútach čo mešká, kvôli ktorým ide organizovaného rozhodiť). Je prispôsobivejší ako jeho tieň. Výhodou je, že síce môže mať plán, ale podľa situácie je pripravený od neho upustiť, ak si to situácia žiada, no veľkou nevýhodou je, že pri jeho občasnom chaosení sa mu môže jeho harmonogram ľahko rozsypať pod rukami a napokon nespraví nič.

Plánujú obidva typy, ale organizovaný nerobí predbežné, ale definitívne závery: čo si naplánuje, to aj dodrží.

 

Toto by zhruba bol popis všetkých štyroch kategórií. Samozrejme, nikto nie je absolútne ten alebo ten typ, ide o POMER dvoch dispozícií v danej kategórií. A teraz niečo o typoch.

Podľa týchto kategórií sa ľudia delia na už spomínaných 16 typov, ktoré sú zaradené do štyroch väčších skupín po štyroch.

Sú to:

Tradicionalisti-SJ (40-45%)

eSfJ - Provider (Poskytovateľ) - George Washington, Martha Stuart

eStJ - Supervisor (Kontrolór) - Alžbeta I., Collin Powell,

iSfJ - Protector (Ochranca) - Matka Tereza, Mikuláš II.

iStJ - Inspector (Inšpektor) - Alžbeta II, Harry Truman

Experiencers-SP (30-35%)(Sorry ale fakt neviem preložiť toto slovo-experience-zážitok, skúsenosť, čiže asi Hľadači zážitkov:-)

eSfP - Performer (Zabávač, Predvádzač) - Elvis, Marilyn Monroe, Elisabeth Taylor, Bill Clinton

eStP - Promoter (Uvádzač, Konferenciér)- Madonna, Eva Peron, Donald Trump

iSfP - Artist (Umelec) - Barbra Streisand, Cher, Mozart, Steven Spielberg

iStP - Crafter (Remeselník, majster svojho odboru) - Katherine Hepburn, Michael Jordan

Idealisti-NF (15-20%)

eNFp - Champion (Šampión) - Charles Dickens, Elisabeth Cady Stanton

eNFj - Teacher (Učiteľ) - Oprah Winfrey,  Martina Luther King

iNFp - Healer (Liečiteľ) - Princezná Diana, Mia Farrow, Richard Gere, Audrey Hepburn

iNFj - Counselor (Poradca) - Gándhí, Emily Brotne, Karl Jung

Racionalisti-NT (zvyšok:)

eNTp - Inventor (Vynálezca) - napr. Nikola Tesla, Edison, Leonardo da Vinci

eNTj - Fieldmarshal (Poľný maršál:-) - napr. Napoleon Bonaparte, Golda Meir, George Marshall

iNTp - Architect (Architekt) - Einstein, Darwin

iNTj - Mastermind (Vodca:-) - Newton, Eisenhower

jungovské funckie
temperament
náš úvodný typ
vlastnosť
vlastnosť

dávny element
dôležité je
kognitívny štýl
dávne označenie
iný typ - hľadanie

SJ
Flegmatik
Pragmatický typ

tradicionálny
konzervatívny

voda
vlastný záujem, postupy
systematický štýl
Epimétheovský
Strážca - bezpečie

NT
Melancholik
Analytický typ

vynaliezavý
absolútna sloboda

zem
princípy, koncepcie
špekulatívny štýl
Prométheovský
Racionalista - vedomosti

SP
Sangvinik
Zabávajúci typ

dobrodružný
liberálny, slobodomyseľný

oheň
dobrosrdečnosť, činnosť
procesuálny štýl
Dionýzovský
Remeselník - nadšenie

NF
Cholerik
Idealistický typ

vľúdny
autoritatívny

vzduch
česť a reputácia, ľuďia
heuristický štýl
Apollónsky
Idealista - identita

INTP
1%

ARCHITEKT
Architect

ENTP

VYNÁLEZCA
Inventor

INTJ

VEDEC, BUDOVATEĽ
Mastermind

ENTJ

POĽNÝ MARŠÁL
Fieldmarshal

INFP

LIEČITEĽ
Healer

ENFP

ŠAMPIÓN
Champion

INFJ

PORADCA
Counselor

ENFJ

UČITEĽ
Teacher

ISTJ

INŠPEKTOR
Inspector

ESTJ

DOZORCA
Supervisor

ISFJ

STRÁŽCA, OCHRANCA
Protector

ESFJ

POSKYTOVATEĽ
Provider

ISFP

UMELEC
Artist

ESFP

ZABÁVAČ
Performer

ISTP

REMESELNÍK
Crafter

ESTP

KONFERENCIÉR, UVÁDZAČ
Promoter

Niekto mi kedysi povedal, že Racionalisti sú tí, ktorí civilizáciu vymýšľajú, Idealsiti jej dávajú morálny podtext, tradicioalisti ju udržiavajú a Experienceri si ju užívajú  .

NT - Melancholik - Analytický

ENTJ

Základná potreba je viesť. Majú tendenciu hľadať pozíciu zodpovednosti a tešiť sa byť rozhodujúcimi, majú radi organizáciu a štruktúru, sú dobrí výkonní pracovníci a administrátori. Sú asertívni a výreční. Potrebujú viesť. Majú výbornú schopnosť pochopiť ako fungujú zložité organizácie a ľahko nájdu výborné riešenia. Bystrí. Dobrí rečníci. Majú radi vedomosti a nemajú trpezlivosť s neefektívnosťou a neporiadkom.

ENTP

Entuziastický záujem vo všetkom a vždy citliví ku možnostiam. Sú nonkonformní, inovatívni, živí a čulí. Ako priatelia sú trochu nebezpeční, zvlášť ekonomicky. Sú dobrí v analýze a prevádzkovaní. Snažia sa byť vždy o krok vpredu. Kreatívni, dôvtipní, nápadití, rýchli. Ľahko sa nadchnú novým projektom, ale majú ťažkosti dotiahnuť ich dokonca. Asertívni, výreční. Výborná schopnosť aplikovať logiku a hľadať riešenia. Majú radi ľudí a pôsobia stimulujúco.

INTJ 

Najviac sebavedomí a pragmatickí zo všetkých typov. Originálni, analytickí, rozhodujú veľmi ľahko. Budovatelia systémov a aplikovatelia teoretických modelov. Najviac nezávislí. Milujú logiku a myšlienky vo vedeckom výskume.
Výborná schopnosť aplikovať teóriu. Neustále premýšľajú. Sú nároční na seba a na iných. Vodcovia.

INTP
Najvačšia presnosť v myšlienkach a jazyku. Kreatívni. Vedia ľahko rozpoznať rozpor, nekonzistenciu. Svet existuje primárne preto, aby sa dal pochopiť. Verní, zaujatí, zábudliví, knihomoli. Zvyknú sa presne vyjadrovať. Dobrí v logike, matematike, filozofii, dobrí teoretickí vedci, ale nie spisovatelia a predavači.
Vedia sa nadchnúť novými teóriami. Radi menia teóriu v skutočné pochopenie. Znalosti, logika. Ťažko ich spoznať, sú rezervovaní. Nezvyknú ani následovať, ani byť následovaní. Nezávislí.

NF - Cholerik - Idealistický

ENFJ

Skvelí vodcovia skupín. Môžu byť agresívni tým, že pomáhajú ostatným, aby boli najlepší akí môžu byť. Majú dar reči, zvyknú idealizovať svojich priateľov, sú dobrými rodičmi, niekedy sa nechajú zneužívať. Sú dobrí terapeuti, učitelia, predavači. Sú populárni, citliví voči ľuďom. Zaujímajú sa o ostatných, ako uvažujú a cítia. Nemajú radi neosobnú analýzu, vidia všetko z ľudského pohľadu. Radi pomáhajú ostatným, niekedy napĺňajú túžby iných viac ako svoje vlastné. Nemajú radi, keď sú sami.

ENFP

Sú tajomným zdrojom motivácií ostatných. Život je vzrušujúca dráma, emočne teplí, empatickí, majú radi originálnosť a prekvapenia. Vyjadrujú sa emocionálne. Ľahko podľahnú napätiu, majú tendenciu cítiť sa nesvojimi, rozpačito. Dobrí predavači, politici, herci. Entuziastickí, idealistickí a kreatívni. Skvelé schopnosti pre prácu s ľuďmi. Dokážu robiť takmer čokoľvek, čo ich zaujme. Žijú svoj život v súlade s vnútornými hodnotami. Nadšení novými nápadmi, znudení detailmi. Otvorení, flexibilní, majú veľa záujmov a tiež veľa schopností.

INFJ

Motivovaní a naplnení pomáhať ostatným. Komplexná osobnosť. Sú to študenti a pracovníci, ktorí chcú prispievať. Sú tajomní, ľahko zraniteľní. Sú dobrí terapeuti, ministri. V tichosti silní, originálni a citliví. Vŕtajú sa vo veciach pokiaľ nie sú dokončené. Mimoriadne intuitívni vzhľadom na ľudí, zaujímajúci sa o ich pocity. Dôkladne vyvinutý systém hodnôt, ktorý dodržujú. Sú rešpektovaní za ich vytrvalosť robiť správnu vec. Sú individualisti, nie vedúci, ani vedení.

INFP

Veľká starostlivosť. Kľudní, rozvážní a príjemní. Veľký zmysel pre česť odvodenú z vnútorných hodnôt. Idealisti, obetujúci sa, rezervovaní, chladní. Orientovaní na rodinu a domov, nevedia relaxovať. Nájdu sa v psychológii, architektúre, náboženstve, nikdy nie v obchode. Jung bol tento typ. Jung obdivoval tento typ. Zaujímajú sa o pochopenie a pomoc ostatným ľuďom. Tichí, zrkadliaci a idealistickí. Záujem o všeobecné dobro a ľudskosť. Lojálni. Vyvinutý hodnotový systém, ktorý je dôležitý. Prispôsobiví a vyrovnaní, pokiaľ nie je ohrozená dôležitá hodnota. Mentálne rýchli, vedia vidieť možnosti. Zväčša nadaní spisovatelia.

SJ - Flegmatik - Pragmatický

ESFJ

Najviac sociabilní zo všetkých typov. Majú radi a zachovávajú harmóniu. Skvelí uvádzači. Používajú "mal by si", "nemal by si", môžu byť závislí. Sú dobrí v povolaní, kde poskytujú službu zahŕňajúcu osobný kontakt. Vrúcni, populárni, svedomití. Zvyknú potreby ostatných uprednostniť pred svojími. Cítia silný pocit zodpovednosti a povinnosti. Najdôležitejšia je tradícia a bezpečnosť. Radi slúžia ostatným. Potrebujú pozitívne povzbudenie, aby sa cítili dobre. Veľmi dobre vyvinutý zmysel pre priestor a spoluprácu.

ESTJ
Veľmi v kontakte so svojím okolím. Veľmi zodpovední. Pilier sily. Zodpovedení kamaráti a rodičia, lojálni voči zamestnaniu. Realisti, sporiadaní, milujú tradície. Navštevujú mestské kluby. Neradi sa zaujímajú o teórie a abstrakcie, pokiaľ nevidia praktické využitie. Praktickí, tradicionálni, organizovaní. Majú radi pohyb. Majú jasnú predstavu toho, ako by "veci mali byť". Lojálni, tažko pracujúci. Radi organizujú, kontrolujú. Majú radi bezpečie a mier.

ISFJ

Túžia slúžiť a starať sa o individuálne potreby. Veľmi lojálni. Orientovaní na službu a prácu. Dobrí lekári, učitelia, sekretárky, knihovníčky, ženy v domácnosti. Bohatý vnútorný svet pozorovania ľudí. Tichí, milí, svedomití. Závislí. Obvykle uprednostňujú túžby iných nad svojimi. Stabilní, praktickí. Dôležitou hodnotou sú bezpečnosť a tradície. Zmysel pre priestor a spoluprácu. Zaujímajú sa o slúženie ostatným. Vnímaví voči pocitom ostatných.

ISTJ

Rozhodní v praktických záležitostiach. Závislí. Správcovia inštitúcií. Spoľahliví. Sú oporou. Pokúšajú sa meniť kamarátov a iných. Dobrí bankári, auditori, účtovníci, vedúci, učitelia. Podporujú a presadzujú tradície a zriadenie. Veľmi dobre organizovaní, dokážu ísť pevne za nastaveným cieľom. Dokážu dosiahnuť akýkoľvek cieľ, ktorý si vytýčia. Vážni, tichí. Dôležité je pre nich bezpečie a mier. Extrémne presní, zodpovední, závislí. Veľmi dobre sa dokážu sústrediť.

SP - Sangvinik - Zabávajúci

ESFP
Vyžarujú atraktívne teplo a optimizmus. Vtipní, okúzlujúci, chytrí. Byť s nimi je zábavou. Veľkorysí, sľachetní, impulzívni. Dobrí účinkujúci, Majú radi ľudské vzťahy. Žijú pre daný okamih. Milujú nové žážitky. Veci sa stávajú zabávnejšími tým, ako sa z nich tešia. Sú radi centrom pozornosti medzi ľuďmi. Neznášajú teóriu a neosobnú analýzu. Radi slúžia iným. Sú praktickí, triezvo uvažujúci.

ESTP
Akcia! Keď sú prítomní, veci sa "začínajú diať". Neľútostne súťaživí. Často používajú metódu šoku. Vyjednávači par excellence. Vysoko kultivovaní, niekedy nemilosrdní, krutí. James Bond. Ako partneri sú vzrušujúci, očarujúci, problém mať záväzky. Dobrí usporiadatelia, podnikatelia, podvodníci. Radi riskujú, žijú divoký životný štýl. Praktickí, prispôsobiví, orientovaní na akciu. Zameraní na okamžité výsledky. Žijú tu a teraz. Netrpezliví voči dlhým vysvetleniam. Lojálni voči kolegom. Výborná schopnosť pracovať s ľuďmi. Niekedy nerešpektujú zábrany, pokiaľ stoja v ceste do cieľa.

ISFP

Zaujímajúci sa o umenie. Vyjadrujú sa hlavne prostredníctvom umenia. Zmysly sú dychtivejšie než u ostatných typov. Plachí, samotárski, nekomunikatívni. Radi maľujú, kreslia, vytesávajú, komponujú, tancujú, majú radi prírodu. Nemajú radi konflikt a nechcú sa zahŕňat vo veciach vedúcim ku konfliktu. Tichí, vážni, citliví. Skvele vyvinutý zmysel pre krásu. Nezaujímajú sa o vedenie a riadenie ostatných. Lojálni a verní. Flexibilní a otvorení. Tešia sa zo súčasného momentu. Sú radi kreatívni a originálni.

ISTP

Impulzívna akcia. Život by mal byť skôr impulzom, než mať cieľ. Nebojácni, majú radi vzrušenie. Majstri. Majú radi nástroje, zbrane, technickí experti. Nezaujímajú sa o komunikáciu, nedarí sa im v škole. Majú radi mechanické veci. Žijú pre daný okamih, radi riskujú, môžu sa zaujímať o extrémne športy. Majú jednoduché túžby. Lojálni voči kolegom a ich hodnotám. Radi porušia pravidlá, pokiaľ prekážajú na ceste do cieľa. Tichí, rezervovaní. Zaujímajú sa o to, ako veci fungujú. Analytickí, vedia ľahko nájsť riešenia ku praktickým problémom.

 

TIPY:

  • Urobte si test na stránke http://www.gro.cz/osobnostni_test_mbti/index.php -   je asi najlepší aký som našla
  • Pozrite sa na stránku http://www.keirsey.com - nájdete tu jednotlivé typy aj testy, ale testy sú veľmi zavádzajúce, takže neodporúčam, ani popisy typov nie sú veľmi presné, ale sú tu iné zaujímavé veci - celebrity podľa typov atď.
  • Pozrite sa na stránku http://www.iapl.sk/cl_ty.html, odkiaľ som čerpala tabuľky (ale typy som upravila, ani percentá tam neboli správne) a popisy typov (veľmi dobré!!!), ale popisy jednotlivých kategórií sú dosť nesprávne

 


Všeličo možné:-) | stály odkaz

Komentáre

  1. hmmm
    ja neviem, co som, ale co mi vyslo, ze by som mohla byt, tak to z casti uuuplne sedi a z casti neviem, ci by som bola niekedy schopna presne to spravit :)
    publikované: 27.12.2005 10:20:47 | autor: zeixxy (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ale
    som si spravila ten druhy test, co si dala ten prvy link a som nieco trosicku ine :) ale posledne dve mam rovnake a prve amm take aj take a druhe ine
    publikované: 27.12.2005 10:39:53 | autor: zeixxy (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. hm
    no a som to ja, ale tak oboje, ale asi to s introvertom, ale nie som introvert a sedi na mna aj ta extrovertna verzia ... tak ja neviem, hmmm
    publikované: 27.12.2005 10:39:58 | autor: zeixxy (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. a
    aky typ ti to vlastne vysiel?
    publikované: 27.12.2005 13:59:05 | autor: Chrumka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. no
    entp a intp :) ale to som podla toho prveho linku :)
    ale tie crty z oboch na mna sedia, ale nie uplne vsetko a nie som velmi introvert, ale chovam sa tak niekedy, hmmm, ja som cudna, nuz co uz so mnou :D
    publikované: 27.12.2005 15:02:25 | autor: zeixxy (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. :-)
    to som presne aj ja ale mne to vychadza uplne na vsetkych testoch:)
    publikované: 27.12.2005 19:18:04 | autor: Chrumka (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. nooo
    ja som si ale tie ine nerobila, sa mi uz nechcelo :))) a ktore verzia si? intro alebo extrovertna?
    publikované: 27.12.2005 20:21:47 | autor: zeixxy (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. btw
    ten posledny link ... dost mi tam vadi to menenie pisma pri hover, ale vazne ze dost ... to iba tak pomimo ... :)
    publikované: 27.12.2005 20:43:24 | autor: zeixxy (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. kde?
    ja som extro:))
    publikované: 24.01.2006 11:19:06 | autor: Chrumka (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. INFP
    tento test mi robil jeden psycholog a uplne to na mna sadlo, tragediou mojho zivota ze som vystudoval stavebnu fakultu a robim v IT firme..:(( ak nieco nezmenim tak ma porazi



    publikované: 25.06.2007 20:24:38 | autor: juraj (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. presne!
    XNFJ - cholerik, idealista - to som ja! velmi dobry test.
    publikované: 04.10.2007 10:09:24 | autor: laura (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. infp
    myslím že na mňa perfektne sedí INFP teda idealista, testom si to ale nemozem overit kedze prvý link uz nefunuje a ten anglický ma na mna moc zlozité slovicka :/
    publikované: 17.05.2011 22:52:44 | autor: ramy (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014