chrumka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dan Bárta-koncert v Bratislave 30. 03. 2005

Zážitky z Bártovej zastávky na vandrovke zvanej Retropicture

Pravdepodobne každý Bratislavčan si všimol bilboardy oznamujúce, že Dan Bárta príde do Bratislavy v rámci svojho turné Retropicture. Málokto však vedel, čo to znamená. Mnohým toto meno donedávna nič nehovorilo, čo je škoda, lebo nevedia, o čo prišli. Prednedávnom sa však Dan Bárta preslávil hitom On my head, titulnou skladbou k filmu Snowboarďáci. Možno aj preto bol tento raz Babylon natrieskaný viac než obvykle, a to je už čo povedať. Viacero ľudí, ktorí Bártu predtým nepoznali, mohli byť sklamaní, ak si mysleli, že prežijú večer v atmosfére On my head, ale myslím si, že to, čo Bárta predviedol, malo stokrát väčšiu hodnotu ako On my head. Bárta spieval okrem iného niektoré zo svojich prvotín od Alice a Sexy Dancers, niektoré piesne od J.A.R., zopár skladieb z CD Entropicture (2003) a niekoľko bonusov (On my head-koncertná verzia, I feel good et cetera). Čo sa týka efektov, či už zvukových alebo svetelných, ako aj zohranosti kapely, Bártovho moderovania a výberu skladieb, všetko bolo absolútne excelentné. Illustratosphere, s ktoru tam Dan Bárta bol, hrala v zložení Dan Bárta, Filip Jelínek, Stanislav Mácha, Robert Balzar, Jiří Slavíček a Jaroslav Friedl.Všetky výkony boli famózne, čo ľudia patrične ocenili-vytlieskali si päť prídavkov.

Po koncerte Dan Bárta, ako obvykle, šiel do baru, ale ešte predtým dával autogramy. Bola som samozrejme za ním, veď človek nemá len tak príležitosť porozprávať sa s takým človekom. Dan ma už poznal, pretože za ním po každom koncerte doleziem a pýtam si autogram na články (Cdčká mám už dávno podpísané:-) ). Tak mi povedal -Ahoj, Marína, ako sa máš?-minútku sme pokecali, a potom sme už išli domov, aby som sa aspoň rochu vyspala a mohla kamoškám porozprávať ako bolo. Čo myslíte že som im povedala?:-)...


Muzika (Music) | stály odkaz

Komentáre

  1. mrzelo ma,
    ze som na ten koncert nemohol ist. Videl som jeho predchadzajuci koncert na jesen, kde spieval a hrali Entropicture a Illustratosphere .. teda vycsinou jazzove veci. Samozrejme uzasne, ten chlap sa da pocuvat donekonecna. Pomyslel som si, keby som bol spevak, povedzme taky Muller, alebo Tasler, alebo ten z Noname, pokorne sklonim hlavu a prestanem sa zivit spevom.
    publikované: 02.05.2005 09:38:22 | autor: bowden (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. hm
    S Taslerom aj Timkom suhlasim a pridávam Kulyho Kuka Mika Hladkého Roba Pappa Petra Nagya a všetkých ostatných trapkov ktorí sa tvária aké sú legendy. ALE nesúhlasím s Mullerom. Nech je jeho hudba akákoľvek, má dosť dobrý hlas. Ale nepočúvam ho.
    publikované: 02.05.2005 17:28:00 | autor: Chrumka (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. k odkazu
    Ďakujem za odkaz, potešil ma. Kritiku akceptujem. K článkom- máš pravdu ale tieto stránky sú v podstate len provizórn, robím si ešte iný blog, toto je len prechodný, a tam dám všetko vlastné. Keď dorobím tie druhé stránky, dám sem adresu. Robím to na blog.lide.cz lebo tam si s pomocou CSS môžeš spraviť vlastný dizajn. Asi sa to dá aj tu ale neviem ako, tak som to spravila tam. Ak chceš môžme si písať, ak mi dáš emailovú adresu. Zaiaľ pa a ešte raz dík:-)
    publikované: 02.05.2005 17:37:56 | autor: Chrumka (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. na Slovensku
    neexistuju dobri spevaci v oblasti jazzu, popu rocku .. je to moj nazor, kazdy ma iny vkus. Dokonca ani ten guru Lipa nevie spievat. Bohuzial to ale vsetko drzi pod palcom a nedovoli, aby mu vyrastla konkurencia. U instrumentalistov je to uplne inak.

    re Odkaz - aj tu sa da spravit vlastny dizajn, ale mna sa nepytaj ako, to admina ci Damge - ho.
    publikované: 02.05.2005 19:20:40 | autor: spevaci (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. SUHLASIM,
    je to svata pravda. Guru Lipa sa naucil tri frazy a to je cele jeho spievanie. Ale ked to nazyvam spevom tak urazam Dana. Inac to s tymi instrumentalistmi ma tesi lebo ja som saxofonistka:-) pa
    publikované: 02.05.2005 21:21:03 | autor: Chrumka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. instrumentalisti
    tak v pondelok mas (a kazdy kto ma zaujem) vidiet troch vybornych v Spojke - Rozsa, Valihora, Skuta. Vrelo odporucam
    publikované: 03.05.2005 08:30:27 | autor: bowden (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. yo
    mozno pojdem ale neviem ci budem mat cas. Hram v jednej divadelnej hre a neviem ci nebudeme mat vtedy predstavenie:-)
    publikované: 03.05.2005 10:04:55 | autor: Chrumka (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. :-)
    jaj tak to si ty ta ftirka na bartovych koncertoch:-)) Ale teraz vazne, barta ma uz svojich fanusikov aj bez snowbordakov. Bolo by vypredane aj bez nich
    publikované: 28.05.2005 11:06:06 | autor: Bolek (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Bolek
    svata pravda.
    publikované: 28.05.2005 12:44:34 | autor: Chrumka (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014